0321-384916

Verduurzaam je woning

Snel naar

Verduurzaam je woning

Verduurzaming van je woning is het gesprek van de dag bij het koffiezetapparaat. Iets waar jij op dit moment misschien ook druk mee bezig bent. Bij de verkoop van een woning geeft het energielabel ook steeds vaker een doorslaggevende rol. En kan zelfs van invloed zijn op de uiteindelijke waarde. Verduurzaming kan een flinke investering zijn, maar je ook heel wat opleveren! Het is geheel afhankelijk welke investeringen je doet en hoe goed jouw woning geïsoleerd is. In deze blog geef ik je meer inzicht in de mogelijkheden om je eigen woning te verduurzamen, zonder dat je al je spaargeld hoeft te gebruiken.

Extra hypotheek

Wist je dat je voor energiebesparende maatregelen een extra hypotheek van €9.000,- af kunt sluiten? Denk hierbij aan het plaatsen van dubbelglas, een zonneboiler, zonnepanelen of bijvoorbeeld het isoleren van je dak of vloer. 

 

Subsidie

Als je twee verduurzamingsmaatregelen neemt kun je zelfs een subsidie aanvragen bij de gemeente. Wat inhoudt dat je niet 20% van de kosten vergoed krijgt, maar zelfs 30%. Onder verduurzamingsmaatregelen worden isolatie gerekend (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) en ook de aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp.

Nulopdemeter-woning

Maak je van jouw woning een NulopdeMeter-woning ? Dan kun je zelfs tot €25.000,- extra lenen. Daarnaast krijg je zodra je jouw woning verduurzaamd hebt, bij een aantal hypotheekverstrekkers ook nog eens korting op je hypotheekrente. 


Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen? Of wil je graag tips over de verduurzaming van jouw woning? Neem gerust contact op. Ik breng je geheel vrijblijvend in contact met een specialist om jouw persoonlijke situatie te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

 

 

 

Meer Artikelen

Zoekopdracht

Ben je Funda uitpluizen helemaal zat? Of vind je het gewoon fijn dat er ook anders gezocht wordt? Door onderstaand formulier in te vullen kom je in het bestand. Als we dan een huis tegenkomen wat aan jouw wensen voldoet, dan nemen we direct contact met je op!